Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

De eerste beelden: Phantasialand opent twee sensationele nieuwe achtbanen

29-06-2016, 18.59 uur

Na jaren wachten en speculeren mochten fans vanavond eindelijk kennismaken met Klugheim, het nieuwe themadeel van Phantasialand. Er staan twee opzienbarende rollercoasters: lanceerachtbaan Taron en family boomerang coaster Raik.

Volgens het Duitse pretpark is Taron de snelste multi-launch coaster ter wereld. Op YouTube verscheen een eerste onride-video. Het mysterieuze gebied is vormgegeven als een dorpje omringd door rotsen en watervallen. De eerste reacties van bezoekers zijn overweldigend positief.

Taron werd gebouwd door fabrikant Intamin uit Zwitserland. Het baanverloop bestaat uit twee lanceringen en een reeks scherpe bochten. Inzittenden vliegen rakelings langs de rotspartijen, maar gaan niet over de kop. Er zijn in totaal vier treinen. De Nederlandse firma Vekoma is verantwoordelijk voor familieachtbaan Raik, die zowel voor- als achteruit gaat.

Tijdens de openingsceremonie - live te volgen op internet - kwamen onder meer projectmanagers en ontwerpers aan het woord. Vanwege technische problemen waren de achtbanen enkele keren kort buiten gebruik. Vanaf morgen is Klugheim toegankelijk voor het grote publiek.Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be