Phantasialand

De eerste beelden: Phantasialand opent twee sensationele nieuwe achtbanen

29-06-2016, 18:59 uur | Reacties

Na jaren wachten en speculeren mochten fans vanavond eindelijk kennismaken met Klugheim, het nieuwe themadeel van Phantasialand. Er staan twee opzienbarende rollercoasters: lanceerachtbaan Taron en family boomerang coaster Raik.

Volgens het Duitse pretpark is Taron de snelste multi-launch coaster ter wereld. Op YouTube verscheen een eerste onride-video. Het mysterieuze gebied is vormgegeven als een dorpje omringd door rotsen en watervallen. De eerste reacties van bezoekers zijn overweldigend positief.


ZIE OOK: Wow: Phantasialand deelt indrukwekkende fotoserie van nieuwe achtbanen

Taron werd gebouwd door fabrikant Intamin uit Zwitserland. Het baanverloop bestaat uit twee lanceringen en een reeks scherpe bochten. Inzittenden vliegen rakelings langs de rotspartijen, maar gaan niet over de kop. Er zijn in totaal vier treinen. De Nederlandse firma Vekoma is verantwoordelijk voor familieachtbaan Raik, die zowel voor- als achteruit gaat.

Tijdens de openingsceremonie - live te volgen op internet - kwamen onder meer projectmanagers en ontwerpers aan het woord. Vanwege technische problemen waren de achtbanen enkele keren kort buiten gebruik. Vanaf morgen is Klugheim toegankelijk voor het grote publiek.ZIE OOK: Openingsdatum nieuwe achtbanen Phantasialand eindelijk bekend

Reacties