Movie Park Germany

Movie Park Germany opent heftige Star Trek-achtbaan in 2017

06-07-2016, 10.31 uur | Reacties

Movie Park Germany opent volgend jaar een spectaculaire lanceerachtbaan in de stijl van de sciencefiction-reeks Star Trek. De rollercoaster gaat 'Star Trek: Operation Enterprise' heten. Dat maakt het Duitse filmpark vandaag bekend.

Voor het project werkt Movie Park samen met de Amerikaanse licentiehouder CBS. Bezoekers wanen zich straks in de wereld van Star Trek-iconen als Captain Kirk en Mister Spock. "We zijn enorm trots", vertelt directeur Thorsten Backhaus. Er zou geen enkel ander attractiepark ter wereld zijn met een attractie gebaseerd op Star Trek. "Onze lat ligt steeds hoger."


ZIE OOK: Wordt dit de nieuwe achtbaan van Movie Park Germany?

Het wordt de hoogste achtbaan in het park. Dat is nu nog de 33 meter hoge hangende achtbaan MP-Xpress. De nieuwigheid komt te liggen in de buurt van de hoofdentree. Een oud filmmuseum heeft het veld moeten ruimen.

Fabrikant Mack Rides uit Duitsland, bekend van onder andere Lost Gravity in Walibi Holland en Pulsar in Walibi Belgium, is verantwoordelijk voor de bouw. Backhaus wil het volledige baanverloop nog niet onthullen.

In december lekte al een concepttekening uit. Intussen heeft de gemeenteraad van de stad Bottrop de bouwplannen goedgekeurd. De werkzaamheden zijn al enkele maanden bezig. Binnenkort arriveren de eerste baandelen.

Star Trek bestaat al vijftig jaar. Vandaag de dag omvat het Star Trek-universum vijf televisieseries, een animatieserie, twaalf speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken en stripboeken. Deze maand komt de bioscoopfilm Star Trek Beyond uit.ZIE OOK: Movie Park Germany stampt nieuwe achtbaan uit de grond

Reacties