Disneyland Paris

Medewerkers Disneyland Paris brengen eerbetoon aan slachtoffers van aanslag Orlando

16-06-2016, 13:51 uur | Reacties

Medewerkers van Disneyland Paris staan stil bij de slachtoffers van de aanslag in Orlando. Met een liefdevolle groepsfoto vragen de personeelsleden van spookhuis Phantom Manor aandacht voor de tragedie in de Amerikaanse staat Florida, waarbij zondag 49 doden en 53 gewonden vielen.

De werknemers poseerden hand in hand op een trap in de attractie, in de vorm van een groot hart. De foto verscheen op een interne Facebook-pagina met de tekst "Pray for Orlando". De hechte groep Disney-medewerkers maakte ook een soortgelijke foto bij de ingang van het spookhuis.


ZIE OOK: Medewerker Disneyland Paris dood aangetroffen in spookhuis Phantom Manor

Een 29-jarige Amerikaan richtte zondagnacht een bloedbad aan in een homonachtclub in Orlando. De Amerikaanse stad staat vooral bekend om het huisvesten van pretparken van Disney, SeaWorld en Universal. Onder de slachtoffers waren ook twee Universal-medewerkers.

Disney en Universal hebben allebei 900.000 euro geschonken aan de nabestaanden van de slachtoffers. "We hopen dat onze donatie iedereen kan steunen die getroffen is door deze verschrikkelijke daad", zei Bob Chape, hoofd van Walt Disney Parks and Resorts, in een verklaring.

De medewerkers van Phantom Manor in Disneyland Paris kregen onlangs zelf een drama te verwerken. Een 45-jarige technicus werd geëlektrocuteerd bij het vervangen van een lamp in het spookhuis. Hij overleefde het incident niet.

ZIE OOK: Disneyland Paris heropent spookhuis Phantom Manor na dodelijk ongeluk

Reacties