Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Medewerkers Disneyland Paris brengen eerbetoon aan slachtoffers van aanslag Orlando

16-06-2016, 13.51 uur

Medewerkers van Disneyland Paris staan stil bij de slachtoffers van de aanslag in Orlando. Met een liefdevolle groepsfoto vragen de personeelsleden van spookhuis Phantom Manor aandacht voor de tragedie in de Amerikaanse staat Florida, waarbij zondag 49 doden en 53 gewonden vielen.

De werknemers poseerden hand in hand op een trap in de attractie, in de vorm van een groot hart. De foto verscheen op een interne Facebook-pagina met de tekst "Pray for Orlando". De hechte groep Disney-medewerkers maakte ook een soortgelijke foto bij de ingang van het spookhuis.

Een 29-jarige Amerikaan richtte zondagnacht een bloedbad aan in een homonachtclub in Orlando. De Amerikaanse stad staat vooral bekend om het huisvesten van pretparken van Disney, SeaWorld en Universal. Onder de slachtoffers waren ook twee Universal-medewerkers.

Disney en Universal hebben allebei 900.000 euro geschonken aan de nabestaanden van de slachtoffers. "We hopen dat onze donatie iedereen kan steunen die getroffen is door deze verschrikkelijke daad", zei Bob Chape, hoofd van Walt Disney Parks and Resorts, in een verklaring.

De medewerkers van Phantom Manor in Disneyland Paris kregen onlangs zelf een drama te verwerken. Een 45-jarige technicus werd geëlektrocuteerd bij het vervangen van een lamp in het spookhuis. Hij overleefde het incident niet.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be