Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Milieufreaks vechten tegen uitbreiding van pretpark Julianatoren

15-06-2016, 14.01 uur

Een milieuvereniging probeert de toekomstplannen van pretpark de Julianatoren in Apeldoorn te dwarsbomen. De Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn doet er alles aan om ervoor te zorgen dat het opstellen van een bestemmingsplan vertraging oploopt. Zolang het bestemmingsplan er niet is, kan het park niet uitbreiden.

Milieuzorg vreest dat de Julianatoren nabijgelegen natuurgebieden opkoopt om attracties op te bouwen. Er is een beroepsschrift ingediend tegen het bestemmingsplan van het pretpark en het bijbehorende parkeerterrein. Bovendien wordt er een kort geding aangespannen.

Julianatoren-directeur Jeroen Buter reageert teleurgesteld. "We zijn al achttien jaar intensief met dit plan bezig. Twee jaar geleden leek er een overeenkomst te zijn, nu moeten we opnieuw langer wachten." Hij hoopt "de laatste stuiptrekking" ook te overleven.

Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be