Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Floriade Expo

Floriade in Almere 1,7 miljoen euro duurder dan gedacht

15-06-2016, 19.51 uur

De Floriade die in 2022 in Almere wordt gehouden, gaat 1,7 miljoen euro meer kosten dan tot nu toe werd gedacht. De totale kosten komen daarmee uit op 93 miljoen euro. Dat blijkt uit een nieuwe berekening van de directie van de wereldtuinbouwtentoonstelling.

De organisatie was vergeten om kosten voor de beveiliging mee te nemen in de begroting. Daar wordt nu een half miljoen voor uitgetrokken. Verder gaat er extra geld naar avondopenstellingen, de zogenaamde Jeugdfloriade en de aanplant van duurdere bomen, die extra bezoekers moeten trekken.

Ondanks de gestegen kosten gaan de initiatiefnemers ervanuit dat de Floriade geen verlies zal lijden. De drie voorgaande edities in 1992, 2002 en 2012 deden dat wel. Een recreatie-expert zei onlangs dat hij voor de Almeerse Floriade rekent op een verlies tussen de 22,5 miljoen en 45 miljoen euro.

Meer Floriade Expo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be