Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
De Pier

Bouw van reuzenrad op Scheveningse Pier gestart

14-06-2016, 13.24 uur

De bouw van een tientallen meters hoog reuzenrad op de Pier in Scheveningen is vandaag begonnen. Het rad bestaat uit 36 grote gondels met airconditioning en verwarming. Passagiers kunnen ongeveer een kwartier blijven zitten.

De bouwvergunning is inmiddels helemaal rond. Vanochtend werd gestart met heiwerkzaamheden. Half juli moet de attractie opengaan. De initiatiefnemers spreken over "het eerste rad van Europa dat gebouwd is boven zee".

"Het is wel een uitdaging", vertelt ondernemer Perry Oerlemans aan Omroep West. "Je bouwt een eiland in een eiland, dus vooral de voorbereiding heeft wel een tijdje geduurd. Zeker met de windbelasting, vanwege de ligging aan zee, krijg je stevige veiligheidsnormen."

Meer De Pier
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be