Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gröna Lunds Tivoli

Niet voor watjes: Zweeds pretpark bouwt vrijevaltoren met kantelende stoelen

10-06-2016, 15.02 uur | Reacties

Hoogtevrees? Een Zweeds pretpark bouwt een spectaculaire vrijevaltoren van maar liefst 95 meter hoog. Bijzonder is dat de stoelen bovenaan de toren 90 graden naar achteren worden gekanteld, zodat de passagiers recht naar beneden kijken.

Volgend jaar gaat de attractie met de naam Ikaros open. De 'drop tower' in pretpark Gröna Lund, gelegen in de Zweedse hoofdstad Stockholm, haalt een topsnelheid van bijna 90 kilometer per uur. Het gevaarte wordt gebouwd door fabrikant Intamin.

Ikarus is een figuur uit de Griekse mythologie. Hij probeerde te ontsnappen met behulp van vleugels vastgezet met was. Toen hij te hoog vloog, smolt de was. Daardoor stortte hij neer in de Egeïsche Zee.Meer Gröna Lunds Tivoli
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be