Looopings

Looopings niet welkom bij opening nieuwe achtbanen Phantasialand

16-06-2016, 20:54 uur | Reacties

Het Duitse attractiepark Phantasialand is geen fan van Looopings. De directie wil niet dat journalisten van Looopings de opening van twee nieuwe achtbanen bijwonen, vanwege "te kritische berichtgeving". Eerder dreigde de eigenaar van het park al met juridische stappen tegen de website.

Het management is ontevreden over twee artikelen die de afgelopen maanden op Looopings verschenen. Het eerste bericht bevatte een foto van sloopwerkzaamheden bij een attractie. Volgens de directie kwam Phantasialand daardoor in "een negatief daglicht" te staan.


ZIE OOK: Bizar beeld: Phantasialand sloopt simulator Race for Atlantis

Later viel ook een nieuwsbericht over Adele niet in goede aarde. De popzangers schold de eigenaar van Phantasialand uit voor "dickhead" tijdens een concert in Keulen. Dat Looopings besloot om daar een artikel aan te wijden, zorgde ervoor dat de uitnodiging voor een groots persevenement werd ingetrokken.

Phantasialand opent op 29 juni het nieuwe themagebied Klugheim, met daarin lanceerachtbaan Taron en boomerang coaster Raik.

Looopings gaf Phantasialand vijf dagen de tijd om inhoudelijk op het verhaal te reageren. Ondanks herhaaldelijke verzoeken hebben marketingmanager Linda Amroussi en haar collega Alain Garnier besloten om daar geen gebruik van te maken. "Je denkt toch niet dat ik hier iets over ga zeggen?", aldus Garnier. Amroussi had eerder beloofd met een uitleg te komen. Inmiddels staat ze Looopings helemaal niet meer te woord.

ZIE OOK: Adele scheldt eigenaar van Phantasialand uit tijdens concert voor 16.000 man

Reacties