Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Loro Parque

Spaans dierenpark: 'Niks aan de hand met orka Morgan'

08-06-2016, 23.59 uur

Het Spaanse dierenpark Loro Parque ontkent dat het slecht gaat met de veelbesproken orka Morgan. Dierenactivisten beweerden afgelopen week dat het beest vreselijk depressief zou zijn en zelfs zelfmoord zou willen plegen. Die geruchten zijn nergens op gebaseerd, zegt Loro Parque.

"We willen iedereen die zich zorgen maakt over Morgan kalmeren", staat in een bericht op Facebook. "Zoals jullie kunnen zien op deze beelden, gaat het hartstikke goed met haar. Ze heeft geen gezondheidsproblemen en wil absoluut niet dood, zoals sommige 'dierenvrienden' claimen."

Het park deelde een filmpje waarop de 'zelfmoordorka' zwemmend te zien is. "Vandaag zwemt Morgan mee met de rest van de orka's, zoals op alle andere dagen."

Eerder kwamen er videobeelden aan het licht van een vermeende ontsnappingspoging door de beroemde orka. Volgens Loro Parque was dat "normaal gedrag".

Morgan strandde in 2010 in Nederland. Ze was sterk vermagerd en verzwakt. Na anderhalf jaar in het Dolfinairum Harderwijk verhuisde ze naar Tenerife.

Meer Loro Parque
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be