Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Yumble Roermond

Pretondernemer Hennie van der Most ziet oude Yumble-locatie niet zitten

09-06-2016, 22.12 uur

Wat gaat er gebeuren met de voormalige locatie van het failliete pretpark Yumble in Roermond? Nu ook opvolger Magic World of Lights het niet heeft gered, komt de blauwe loods opnieuw leeg te staan. Ondernemer Hennie van der Most, die regelmatig pretparken begint op ongebruikelijke locaties, gaat zijn vingers er in ieder geval niet aan branden.

Dat vertelt de bekende 'bedrijvendokter' in gesprek met Looopings. "Deze locatie staat niet op mijn verlanglijstje, nee. Ik denk niet dat het een gunstige plek is voor een toeristische trekpleister." Volgens Van der Most is er in de omgeving al veel te veel te beleven op pretparkgebied. "Toverland bijvoorbeeld, op 25 minuten afstand."

De zakenman heeft naar eigen zeggen wel contact gehad met de initiatiefnemer van Magic World of Lights. "Maar ik zou er zelf niet gaan zitten." Gisteren werd bekend dat het lichtfestival vijf weken na de opening de deuren sluit vanwege tegenvallende bezoekersaantallen.

Van der Most opende eerder pretparken in een voormalige aardappelmeelfabriek (Speelstad Oranje) en kerncentrale (Wunderland Kalkar). Momenteel bouwt hij een nieuw park in het pand van een gesloten verbrandingsoven in Rotterdam.

Eerder gaf woonwinkel Ikea al aan geen interesse te hebben in het overnemen van de grote blauwe loods naast de Designer Outlet Roermond.

Meer Yumble Roermond
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be