Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Europa-Park

Vijftien gewonden bij ongeluk met wildwaterbaan in Duits pretpark Europa-Park

07-06-2016, 18:32 uur | Reacties

Bij een ongeluk met chloorgas in het Duitse attractiepark Europa-Park zijn vijftien mensen gewond geraakt. Het incident gebeurde bij de wildwaterbaan Fjord Rafting. Een medewerker die anti-algenmiddel in het water wilde gooien, gebruikte per ongeluk een andere stof met een verkeerde dosering.

Vijf personeelsleden en tien bezoekers hadden last van ademhalingsproblemen en hoofdpijn. In totaal moesten tien slachtoffers naar het ziekenhuis worden gebracht. Er werden zes ambulances en een traumahelikopter opgeroepen.

ZIE OOK: Duits pretpark houdt vast aan Russisch gas

De attractie werd onmiddellijk gesloten, zodat al het water gereinigd kon worden. Vervolgens is de politie een onderzoek gestart.

Chloorgas is een zeer giftige, onzichtbare stof die zelfs bij kleine hoeveelheid kan zorgen voor irritaties aan de huid, slijmvliezen, ogen en luchtwegen.

Fjord Rafting, gebouwd door fabrikant Intamin, opende in 1991. De 525 meter lange rivier ligt in het themagebied Scandinavië. Per boot is er plek voor zes personen. Het attractietype is vergelijkbaar met de Piraña in de Efteling.

ZIE OOK: Slachtoffer achtbaanongeluk Europa-Park is dood

Reacties
Bijdrage