Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Vijftien gewonden bij ongeluk met wildwaterbaan in Duits pretpark Europa-Park

07-06-2016, 18.32 uur

Bij een ongeluk met chloorgas in het Duitse attractiepark Europa-Park zijn vijftien mensen gewond geraakt. Het incident gebeurde bij de wildwaterbaan Fjord Rafting. Een medewerker die anti-algenmiddel in het water wilde gooien, gebruikte per ongeluk een andere stof met een verkeerde dosering.

Vijf personeelsleden en tien bezoekers hadden last van ademhalingsproblemen en hoofdpijn. In totaal moesten tien slachtoffers naar het ziekenhuis worden gebracht. Er werden zes ambulances en een traumahelikopter opgeroepen.

De attractie werd onmiddellijk gesloten, zodat al het water gereinigd kon worden. Vervolgens is de politie een onderzoek gestart.

Chloorgas is een zeer giftige, onzichtbare stof die zelfs bij kleine hoeveelheid kan zorgen voor irritaties aan de huid, slijmvliezen, ogen en luchtwegen.

Fjord Rafting, gebouwd door fabrikant Intamin, opende in 1991. De 525 meter lange rivier ligt in het themagebied Scandinavië. Per boot is er plek voor zes personen. Het attractietype is vergelijkbaar met de Piraña in de Efteling.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be