Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Oud-dolfijnentrainer organiseert demonstratie bij Dolfinarium Harderwijk

07-06-2016, 17.03 uur

Voor de poorten van het Dolfinarium in Harderwijk hebben vanmiddag tientallen dierenactivisten gedemonstreerd. Ze vinden het schandalig dat er in het zeedierenpark dolfijnen in gevangenschap worden gehouden.

Aanleiding voor het protest was een oproep van activist Ric O'Barry, voormalig trainer van tv-dolfijn Flipper. Hij vroeg kijkers van talkshow RTL Late Night gisteravond om massaal naar het Dolfinarium te komen. Uiteindelijk waren er tussen de zestig en de honderd mensen op de been. Ook de politie was aanwezig.

Volgens O'Barry is het onnatuurlijk en dieronvriendelijk om dolfijnen vast te houden en kunstjes te laten doen. "Ze denken dat het plafond de hemel is", zei hij. "Het is tijd om te zeggen: dit is verkeerd. Het is een ethische kwestie." De beroemde activist ziet het Dolfinarium als een verkapt circus. "Iemand die denkt van niet, liegt tegen zichzelf."

In een reactie laat een woordvoerder van het Dolfinarium weten dat het geluid van de critici serieus wordt genomen.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be