Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Loro Parque

'Beroemde Nederlandse orka Morgan doet zelfmoordpoging'

06-06-2016, 21.53 uur

De bekende 'Nederlandse' orka Morgan, die tegenwoordig verblijft in een Spaans dierenpark, is depressief en wil zelfmoord plegen. Dat claimen dierenactivisten na het zien van opmerkelijke beelden uit Loro Parque op Tenerife.

Morgan strandde in 2010 in de Waddenzee en werd vervolgens opgevangen door het Dolfinarium in Harderwijk. Later werd het dier overgebracht naar een Spaans park, waar ze tegenwoordig kunstjes moet doen.

Op de veelbesproken video, gefilmd door een bezoeker, is te zien hoe Morgan na een show tien minuten lang stil op het droge ligt. Dat is abnormaal gedrag, zeggen dierenrechtenorganisaties. Wilde orka's zijn immers constant in beweging, zelfs als ze rusten.

Loro Parque kwam in april ook al in opspraak. Toen doken er bizarre beelden op van een vermeende ontsnappingspoging door de orka. Morgan beukte meermaals met haar kop tegen een grote stalen poort aan.Meer Loro Parque
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be