Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Protestactie tegen zwemavond voor moslima's in Plopsaland

06-06-2016, 14.58 uur

Een controversiële zwemavond voor moslima's in Plopsaland houdt de gemoederen flink bezig. Bij de ingang van het Vlaamse pretpark is zaterdagavond gedemonstreerd tegen het moslimevenement.

Zo'n tien leden van de extreemrechtse actiegroep Voorpost lieten van zich horen met spandoeken, borden en vlaggen. Daarop stonden teksten als "Laat Vlaanderen niet verzuipen in de islamisering". Op het 'shariazwemmen' kwamen 350 moslimvrouwen en hun kinderen af.

Zwemparadijs Plopsaqua was afgehuurd door een Brusselse moslimaclub. De organisatoren eisten dat er alleen vrouwen aanwezig waren. Ook mannelijke badmeesters moesten daarom thuisblijven. Volgens het Belgische Instituut voor de ­Gelijkheid van Vrouwen en Mannen heeft Plopsaland daarmee de wet overtreden.

"Je mag absoluut geen personeel selecteren op basis van geslacht", vertelt Liesbet Stevens, deskundige op het gebied van seksueel strafrecht, in Belgische media. "Op enkele uitzonderingen na, zoals wanneer je een mannequin zoekt voor vrouwenkleren of een actrice voor een vrouwenrol. Daar stopt het."

Plopsaland is zelf tevreden over het verloop van de avond. "Niemand heeft een uur minder hoeven te werken", zegt directeur Steve Van den Kerkhof. "De mannelijke redders deden de vroege shift, de vrouwen de late. Ik zie niet in waarom we voor een privéfeestje niet mogen ingaan op de vraag van een klant."

Ook de moslima's trekken zich weinig aan de commotie. Ze hebben al geboekt voor volgend jaar.



Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be