Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling biedt excuses aan na vergeten Zeeuws-Vlaanderen op Nederlandse kaart

05-06-2016, 14.28 uur

De Efteling heeft inwoners van Zeeuws-Vlaanderen op de kast gejaagd. In een reclamefilmpje van het pretpark ontbreekt het zuidelijke gedeelte van Zeeland op een kaart van Nederland. Veel Zeeuwen pikken dat niet, meldt Omroep Zeeland.

Nu biedt het park excuses aan. "Het is nooit de bedoeling geweest om delen van Nederland te vergeten", laat de Efteling weten op social media. "Hoe de fout heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk." Volgens een woordvoerder wordt de flater zo snel mogelijk rechtgezet.

De promotievideo staat op de nieuwe Chinese Efteling-website. "Het is alweer de vierde keer dat de regio op een kaart vergeten wordt in het afgelopen jaar", klaagt een journalist van de Zeeuwse regionale omroep.

De fout zou volgens Omroep Zeeland "des te pijnlijker" zijn omdat Efteling-attractie De Vliegende Hollander een sterke link heeft met Zeeuws-Vlaanderen. Spookkapitein Willem van der Decken, het hoofdpersonage van de attractie, zou uit Terneuzen komen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be