Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Hans Teeuwen: 'Ik wilde mijn eigen pretpark beginnen, heel kindonvriendelijk'

05-06-2016, 16.56 uur

Hoe zou een pretpark opgericht door Hans Teeuwen eruitzien? De cabaretier neemt in zijn nieuwste voorstelling de pretparkwereld op de hak. Teeuwen grapt dat hij ooit plannen had om zijn eigen themapark te beginnen: Hans Teeuwen World.

"Een heel kindonvriendelijk park. Alles veel te hoog en te naar. Met bij de ingang zo'n groot bord: 'Kinderen niet gewenst'. En een grote foto van een kind met een mes in het gezicht."

Teeuwen weet ook al wat bezoekers in het park van vijfhonderd hectare zouden aantreffen. "Om de dertig meter gigantische kabouters met speakers en als je er voorbij loopt roepen ze: 'Kuthoeren!'" Bij de uitvoering van de plannen ging het echter mis.

"Ik had die plannen allemaal heel mooi uitgewerkt op papier gezet. Een gezeik met de gemeente!" Vervolgens ontstond er een felle discussie met een dwarsliggende gemeenteambtenaar, die het idee niet zag zitten. "Ik zei: kom nou eens met een goede reden! Maar ik moet wel toegeven: toen kwam hij wel met een paar echt goeie redenen. De ene na de andere."

Ook Disneyland Paris krijgt ervan langs. "Ik wilde altijd in dat kasteel wonen, dat Walt Disney-kasteel, maar dat is niet te betalen joh", grapt Teeuwen. "En sowieso die huurprijzen in Disneyland, dat is echt belachelijk. Goofy woont er al niet meer. Die is in Marseille gaan wonen."

Hans Teeuwen toert momenteel langs de theaters met zijn voorstelling 'Echte rancune'. De show is tot en met half augustus te zien in Nederland en België.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be