Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Buschauffeurs richting de Efteling houden zich niet aan de regels

02-06-2016, 10.37 uurBeeld: @JelmereH

Hoe veilig is een busritje naar de Efteling? Veel buschauffeurs die naar het Kaatsheuvelse pretpark rijden, blijken zich niet aan de veiligheidsregels te houden. Bij een grootscheepse controle werden gisteren bij veertien bussen overtredingen geconstateerd.

Daarbij ging het om twaalf Nederlandse en twee Belgische touringcars. In totaal inspecteerde de Inspectie Leefomgeving en Transport veertig bussen bij de Efteling. In acht gevallen werd er een proces-verbaal opgemaakt omdat de veiligheid van passagiers in gevaar was.

Inspecteurs stuitten onder meer op te gladde banden, ontbrekende noodhamers, kapotte noodluiken en een chauffeur die niet medisch gekeurd was. Eén busbedrijf had zelfs helemaal geen vergunning om met een bus te mogen rijden.

Er vonden tegelijkertijd controles plaats bij het Belgische Plopsaland. Daar waren vier van de 39 bussen niet in orde.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be