Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Uniek: reuzenpanda geboren in Belgisch dierenpark

02-06-2016, 09.10 uur

In het Belgische dierenpark Pairi Daiza is afgelopen nacht een reuzenpanda geboren. Het gebeurt zelden dat panda's zichzelf voortplanten. Het dier staat op de lijst van bedreigde diersoorten: in het wild zijn er nog minder dan tweeduizend exemplaren te vinden.

"Dat maakt dat elke geboorte van cruciaal belang is voor het behoud van de soort", meldt een woordvoerster van het park. De geboorte van een reuzenpanda kwam in Europa tot nu toe in twee andere landen voor: Spanje en Oostenrijk.

Pairi Daiza werkt samen met panda-experts van het China Conservation and Research Center for the Giant Panda. Moeder Hao Hao werd in februari kunstmatig geïnsemineerd. Om haar en het kleintje - een jongetje - rust te kunnen, is het pandaverblijf voorlopig niet bereikbaar voor bezoekers of pers.

Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be