Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Wandelen door computerspel in nieuw Frans game-pretpark

04-06-2016, 15.44 uur

Een nieuw pretpark in Frankrijk moet het mekka voor gamers worden. In Nîmes (Zuid-Frankrijk) liggen plannen op tafel voor een heus game-attractiepark. Bezoekers moeten tijdens een dagje uit het idee krijgen dat ze door een computerspel heen wandelen.

De initiatiefnemers van 'Parc du Jeu Vidéo' willen onder meer virtualreality-attracties, simulatoren, hologrammen en een game-museum neerzetten. Het is ook de bedoeling dat er hotels, restaurants en winkels in game-stijl komen.

Precieze details zijn nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de bedenkers gokken op een opening in 2020. Volgens een studie kan de attractie 1,2 miljoen bezoekers per jaar trekken. Er is een investering van circa 180 miljoen euro vereist.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be