Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Engels pretpark ontraadselt geheim project: nieuwe houten achtbaan

31-05-2016, 22.14 uur

Een geheim project van het Engelse pretpark Alton Towers is na maanden ontraadseld. In 2018 opent het attractiepark een gloednieuwe houten achtbaan. Dat blijkt uit bouwplannen die vandaag zijn gepubliceerd.

Alton Towers kampt al een tijdje met tegenvallende bezoekersaantallen. De nieuwe attractie met de werktitel 'Secret Weapon 8' moet daar verandering in brengen. Om klachten over geluidsoverlast te voorkomen, wordt een groot deel van de baan in tunnels onder de grond gebouwd. De liftheuvel krijgt verder een speciaal magnetisch liftsysteem dat nauwelijks geluid maakt.

Een thema is nog niet bekend. De achtbaan komt te liggen tussen een Afrikaans gebied en een piratengebied. Vanwege de komst van de ride moet waterbaan The Flume gesloopt worden, al blijven de funderingen wel intact. Opvallend is verder dat de 'wooden rollercoaster' volgens de ontwerpen een voorshow krijgt van 140 seconden.

Als de plannen worden goedgekeurd, kan de bouw in september 2016 beginnen. Naar verwachting is de nieuwigheid dan af in december 2017.

Een paar jaar geleden was het bouwen van een houten achtbaan in Alton Towers nog volstrekt ondenkbaar. Nick Varney, directeur van parkeigenaar Merlin Entertainments, zag niets in een rollercoaster van hout. "Ze zijn duurder dan normale achtbanen, maar ze leveren net zo veel nieuwe bezoekers op", zei hij. "Het publiek snapt niet wat er zo bijzonder is aan hout. Zo'n investering verdien je nooit terug."



Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be