Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit bouwt de Efteling in een raadselachtig 'bagagedepot'

31-05-2016, 17.20 uur

Het raadsel is onthuld: we weten wat er gebouwd wordt in een mysterieus 'bagagedepot' in de Efteling. In een houten hokje in horecacomplex Station de Oost komt een zogenaamde zoötroop te staan. Dat is een bijzonder, ronddraaiend animatie-apparaat.

Efteling-fans speculeren al ruim een week over de vraag waar het gebouwtje voor zou kunnen dienen. De achthoekige constructie is uitgerust met glasplaten en Coca-Cola-posters. Bij een venster aan de voorzijde staat een colaflesje. Bovenop het dak zit een aap.

Het bouwwerk wordt een interactieve mini-attractie, melden ingewijden aan Looopings. Als iemand aan het flesje trekt, wordt de zoötroop in werking gezet: een draaiende schijf met figuren die steeds iets van elkaar verschillen. Door gebruik te maken van lichtflitsen, ontstaat de illusie van bewegende beelden.

Het pretpark ging in zee met het Amsterdamse productiebedrijf Next Empire. De zoötroop werd in 1834 uitgevonden door een Britse wiskundige. Een paar jaar geleden bouwden animators van Disney-Pixar een exemplaar met de karakters uit Toy Story. Die was een tijdlang te bewonderen in het Amerikaanse Disneyland Resort.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be