Efteling

Dit bouwt de Efteling in een raadselachtig 'bagagedepot'

31-05-2016, 17:20 uur | Reacties

Het raadsel is onthuld: we weten wat er gebouwd wordt in een mysterieus 'bagagedepot' in de Efteling. In een houten hokje in horecacomplex Station de Oost komt een zogenaamde zoötroop te staan. Dat is een bijzonder, ronddraaiend animatie-apparaat.

Efteling-fans speculeren al ruim een week over de vraag waar het gebouwtje voor zou kunnen dienen. De achthoekige constructie is uitgerust met glasplaten en Coca-Cola-posters. Bij een venster aan de voorzijde staat een colaflesje. Bovenop het dak zit een aap.


ZIE OOK: Mysterieus nieuw gebouwtje in de Efteling: wat is het?

Het bouwwerk wordt een interactieve mini-attractie, melden ingewijden aan Looopings. Als iemand aan het flesje trekt, wordt de zoötroop in werking gezet: een draaiende schijf met figuren die steeds iets van elkaar verschillen. Door gebruik te maken van lichtflitsen, ontstaat de illusie van bewegende beelden.

Het pretpark ging in zee met het Amsterdamse productiebedrijf Next Empire. De zoötroop werd in 1834 uitgevonden door een Britse wiskundige. Een paar jaar geleden bouwden animators van Disney-Pixar een exemplaar met de karakters uit Toy Story. Die was een tijdlang te bewonderen in het Amerikaanse Disneyland Resort.ZIE OOK: Eerste beelden van nieuwe mini-attractie in de Efteling

Reacties