Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Man valt 90 kilo af dankzij Efteling-achtbaan Vogel Rok: 'Dit kon zo niet langer'

30-05-2016, 13.20 uur

Een man van maar liefst 225 kilo heeft zijn leven gebeterd dankzij de achtbaan Vogel Rok in de Efteling. Toen obesitaspatiënt Ivo Goosens (32) vanwege zijn gewicht niet in een karretje paste, besloot hij dat het tijd was om af te vallen.

De zwaarlijvige pretparkganger stond behoorlijk voor paal toen hij te dik bleek te zijn voor zijn favoriete rollercoaster. "Ik had een uur gewacht", vertelt hij in gesprek met RTL Nieuws. "Toen ik eindelijk in het karretje zat, kon de beugel niet dicht. Ik mocht niet mee, was te dik. Iedereen zag het. De knop ging toen bij me om. Dit kon zo niet langer. Ik moest afvallen."

De man onderging daarna een maagverkleining. Sindsdien is hij 90 kilo afgevallen. "Een enorme opluchting. Ik word niet meer nagekeken op straat." Hij hoopt uiteindelijk honderd kilo te verliezen. "Dat lijkt me fantastisch."

Goosens geeft toe dat hij zijn omvang vooral aan zichzelf te wijten had. "Ik hou van lekker eten en hield er jaren een Bourgondische levensstijl op na, met vaak een extra portie."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be