Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Langnek kampt met nekkramp: Efteling-icoon al een week kapot

01-06-2016, 19.47 uurBeeld: Jeroen Schulz

Wie geeft Langnek even een nekmassage? Door een technisch defect steekt de beroemde Efteling-bewoner zijn nek niet meer uit. De pop in het Sprookjesbos, die normaal gesproken boven de bomen uit tuurt, is al een week kapot.

De reus zit stokstijf stil. Zijn meterslange hals is daardoor niet te zien. Voor zijn neus is een bordje neergezet met de tekst "Storing".

Langnek, onderdeel van het sprookje De Zes Dienaren, is een van de oudste figuren in het Sprookjesbos. Hij zit al op zijn rots sinds de opening van het pretpark in 1952. In de loop der jaren is zijn uiterlijk meermaals veranderd. In 2011 en 2012 kampte Langnek ook met een hardnekkig technisch probleem, waardoor zijn hoofd en ogen geruime tijd niet bewogen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be