Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Historyland

Historisch themapark Historyland in Hellevoetsluis opent de poorten

28-05-2016, 17.32 uur

In het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis is vandaag een nieuw historisch themapark geopend. Bezoekers van het 'geschiedenispark' Historyland maken al wandelend een reis door de tijd, van de prehistorie tot de Koude Oorlog.

Ze komen onder meer langs dinosaurussen, mammoeten, een grot uit de ijstijd en een Russische straaljager. Naast een buitengedeelte ter grootte van negen voetbalvelden is er een interactieve tentoonstellingsruimte met fossielen, skeletten en oude gereedschappen in een gerenoveerde boerderij.

"Je verdwaalt in de tijd, dat is eigenlijk ons thema", vertelt initiatiefnemer Arie van den Ban aan RTV Rijnmond. "Ik wil veel dingen laten zien. Je gaat van het een naar het ander."

Van den Ban wil naar eigen zeggen iets nalaten aan nieuwe generaties. "Ik ben al 72 jaar. Dan ben je er straks niet meer en dat staat er toch nog iets wat je gemaakt hebt." De toegangsprijs bedraagt 7,50 euro per persoon. Parkeren is gratis.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be