Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Cinecittà World

Meer dan 30 miljoen euro verlies voor filmpretpark in Rome

28-05-2016, 13.33 uur

Het Italiaanse pretpark Cinecittà World kan wellicht beter een andere boekhouder zoeken. Vorig jaar leed het attractiepark in Rome maar liefst 30,3 miljoen euro verlies. Een jaar eerder werd er al een verlies geleden van 16,2 miljoen euro.

Cinecittà World, dat in het teken staat van films, is pas twee jaar open. Men kampt al sinds de opening met tegenvallende bezoekersaantallen. De omzet bedroeg in 2015 iets meer dan 5 miljoen euro, waarvan 2,9 miljoen euro uit entreekaartjes.

Inmiddels zijn er al wat bezuinigingsmaatregelen doorgevoerd. Het aantal openingsdagen buiten het hoogseizoen is fors teruggeschroefd. Afgelopen najaar gingen er nog verhalen over een naderend faillissement. Die geruchten werden door de directie ontkend.

Eigenlijk was het de bedoeling om 1,5 miljoen bezoekers per jaar te trekken. In Cinecittà World staan onder meer twee spectaculaire achtbanen, een waterachtbaan, een simulator en een vrijevaltoren.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Cinecittà World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be