Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Alton Towers Resort

Pretpark verliest kwart van de bezoekers na achtbaanongeluk

25-05-2016, 19:18 uur | Reacties

Het ongeluk met de beruchte achtbaan The Smiler heeft het Britse pretpark Alton Towers veel schade toegebracht. De bezoekersaantallen zijn vorig jaar als een pudding in elkaar gezakt. Er kwamen 650.000 mensen minder dan in 2014, een afname van ruim 25 procent.

In 2014 trok Alton Towers nog 2.575.000 bezoekers. Dat waren er vorig jaar nog maar 1.925.000, blijkt uit een rapport van de Amerikaanse Themed Entertainment Association dat vandaag verscheen. Het incident met The Smiler vond plaats op 2 juni 2015. Vijf passagiers raakten zwaargewond toen twee karretjes op elkaar botsten.

ZIE OOK: Zeven attracties blijven gesloten in Engels pretpark Alton Towers

Alton Towers heeft veel bezuinigingsmaatregelen doorgevoerd om de financiële schade te beperken. Zeven attracties blijven het hele jaar gesloten. Eerder dit seizoen werden bijna tweehonderd medewerkers ontslagen.

Door de daling zakte Alton Towers van de negende naar de twaalfde plek in de ranglijst van best bezochte Europese parken. Ook het Engelse collegapark Thorpe Park kreeg een klap te verwerken. Daar kwamen vorig jaar 10 procent minder mensen in vergelijking met 2014.

ZIE OOK: Negen maanden na het ongeluk: achtbaan The Smiler mateloos populair

Reacties
Bijdrage