Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Rotterdam

Bouw van thrillride in Rotterdams pretpark loopt vertraging op

25-05-2016, 21.53 uur

Eigenlijk had de thrillride Evolution, het paradepaardje van het nieuwe pretpark Speelstad Rotterdam, al overeind moeten staan. Een ontbrekende stroomkabeling zorgt echter voor vertraging. De komst van de spectaculaire attractie moet daardoor wellicht maanden worden uitgesteld.

Dat meldt het AD vandaag. De Evolution bestaat uit een 36 meter lange arm met daaraan een draaiend rad met kantelende bakjes. Initiatiefnemer Hennie van der Most wilde de megaride eigenlijk deze maand al opbouwen, omdat er nu nog genoeg ruimte is in de constructie. Maar zodra het gevaarte is geplaatst, moet hij regelmatig draaien.

"Om te voorkomen dat de kogellagers platte kanten krijgen", legt Van der Most uit. "Alleen hebben we nu nog onvoldoende stroom." Het aanleggen van de stroomvoorziening is maatwerk. "Dit is een enorme energievreter", reageert een woordvoerder van netbeheerder Stedin. "Een huis sluit je aan op het elektriciteitsnet, maar dit apparaat gaat direct op de snelweg.'"

Er wordt samen met Stedin gezocht naar een oplossing. Het huren van een aggregaat vindt Van der Most te duur. De ondernemer investeert naar eigen zeggen 10 à 15 miljoen euro in Speelstad Rotterdam. Het is de bedoeling dat het attractiepark opent in 2017 of 2018.

Meer Attractiepark Rotterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be