Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Disneyland Paris

'Fransen zagen Nederlandse stem in Disneyland Paris niet zitten'

26-05-2016, 21:11 uur | Reacties

3FM-dj Michiel Veenstra verzorgt tegenwoordig de Nederlandstalige aankondigingen in Disneyland Paris, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Het management van Disneyland zag het in eerste instantie helemaal niet zitten om de voice-over-teksten te laten inspreken door een Nederlander.

Veenstra's stem is onder meer te horen als de dagelijkse parade wordt aangekondigd. De Nederlandse marketingafdeling van het pretparkresort heeft daar behoorlijk lang voor moeten lobbyen, vertelt de dj in een aflevering van zijn Disney-podcast D-Tales.


ZIE OOK: Dit zijn de omroepstemmen van Disneyland Paris

Tot 2012 werden de Nederlandstalige voice-overs verzorgd door een vrouw uit Frankrijk. Dat kwam de uitspraak niet ten goede, aldus Veenstra. "Laten we haar Máxima noemen", grinnikt hij. "Ze maakte van 'magie' letterlijk 'Maggi'. Nederlandse bezoekers lachten er eerder om dan dat ze luisterden wat er werd gezegd."

Uiteindelijk kregen de Nederlandse marketeers het voor elkaar om de Disney-bazen over te halen, waarna Veenstra de teksten mocht inspreken. "Heel bijzonder dat het is gelukt en dat het management ermee heeft ingestemd." Hij vindt het een gedurfde zet, omdat zijn stem uit de toon valt bij de twee andere stemmen die de rest van de talen verzorgen. "Mijn stem heeft een andere intonatie. Het klinkt nu wat meer chaotisch, meer een kakofonie."

Daarom denkt de Disney-fan dat zijn opnames mogelijk ooit weer moeten verdwijnen. Bijvoorbeeld als een belangrijke Amerikaanse Disney-baas langskomt en commentaar heeft. "Ik hou er rekening mee dat het ineens over kan zijn."ZIE OOK: Zo worden de Nederlandse voice-overs van Disneyland Paris ingesproken

Reacties