Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe

Verkeerspark Assen krijgt tweede leven: attracties verhuizen naar Friesland

25-05-2016, 12.41 uur

Het Verkeerspark dat jarenlang in het Drentse Assen te vinden was, krijgt een tweede leven in het Friese Appelscha. Het concept van het verkeerspark wordt overgenomen door de Bikkel Groep. Die firma neemt ook attractiepark Duinen Zathe in Appelscha over.

"Beide parken zullen worden geïntegreerd in Appelscha aangezien de grond in Assen een andere bestemming gaat krijgen", laat de nieuwe eigenaar weten in een persbericht. "De eerste schetsen voor het verkeerspark in Appelscha zijn al gemaakt en worden nog verder uitgewerkt." Onder meer de beroemde verkeerstuin met trapauto's keert terug, in een nieuw jasje. In het najaar begint de aanleg daarvan.

De Bikkel Groep is een detacheringsbureau voor vaktechnisch personeel, maar gaat nu dus ook een pretpark uitbaten. Het idee ontstond eind vorig jaar toen er een dronefilmpje met luchtbeelden van het gesloten Verkeerspark Assen verscheen. Duizenden mensen lieten weten dat ze het jammer vinden dat het park dicht is.

Begin dit jaar werd al een aantal attracties uit het Verkeerspark verkocht aan de Bikkel Groep. Hetzelfde bedrijf bracht ook tevergeefs een bod uit op een schietsimulator uit het failliete pretpark Yumble in Roermond.

Duinen Zathe en het Verkeerspark Assen waren beide eigendom van ondernemer Herman Jasper. Hij blijft in Duinen Zathe actief als mede-eigenaar. Het is de bedoeling om dat park de komende tijd "verder te perfectioneren". Men is al overgestapt op een all-inclusive-formule waarbij eten bij de entreeprijs zit inbegrepen.

Meer Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be