Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe

Verkeerspark Assen krijgt tweede leven: attracties verhuizen naar Friesland

25-05-2016, 12.41 uur | Reacties

Het Verkeerspark dat jarenlang in het Drentse Assen te vinden was, krijgt een tweede leven in het Friese Appelscha. Het concept van het verkeerspark wordt overgenomen door de Bikkel Groep. Die firma neemt ook attractiepark Duinen Zathe in Appelscha over.

"Beide parken zullen worden geïntegreerd in Appelscha aangezien de grond in Assen een andere bestemming gaat krijgen", laat de nieuwe eigenaar weten in een persbericht. "De eerste schetsen voor het verkeerspark in Appelscha zijn al gemaakt en worden nog verder uitgewerkt." Onder meer de beroemde verkeerstuin met trapauto's keert terug, in een nieuw jasje. In het najaar begint de aanleg daarvan.


ZIE OOK: Drone filmt spookpretpark: Verkeerspark Assen anno 2015

De Bikkel Groep is een detacheringsbureau voor vaktechnisch personeel, maar gaat nu dus ook een pretpark uitbaten. Het idee ontstond eind vorig jaar toen er een dronefilmpje met luchtbeelden van het gesloten Verkeerspark Assen verscheen. Duizenden mensen lieten weten dat ze het jammer vinden dat het park dicht is.

Begin dit jaar werd al een aantal attracties uit het Verkeerspark verkocht aan de Bikkel Groep. Hetzelfde bedrijf bracht ook tevergeefs een bod uit op een schietsimulator uit het failliete pretpark Yumble in Roermond.

Duinen Zathe en het Verkeerspark Assen waren beide eigendom van ondernemer Herman Jasper. Hij blijft in Duinen Zathe actief als mede-eigenaar. Het is de bedoeling om dat park de komende tijd "verder te perfectioneren". Men is al overgestapt op een all-inclusive-formule waarbij eten bij de entreeprijs zit inbegrepen.

ZIE OOK: Definitief einde voor Verkeerspark Assen: attracties zijn verkocht

Reacties