Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Amsterdamse kermisbaas mag op bezoek bij de paus

16-05-2016, 19.00 uur

Een kermisexploitant uit Amsterdam heeft een wel heel bijzondere uitnodiging gekregen. Hij mag komende maand op bezoek bij paus Franciscus. Op donderdag 16 juni gaat kermisbaas Frans Stuy op audiëntie in Vaticaanstad.

"Ik ben er heel erg trots op", vertelde hij eerder aan AT5. "Ik vind het fijn om te merken dat het werk dat ik door de jaren heen heb gedaan wordt gewaardeerd."

De paus heeft kermisexploitanten en straatartiesten uitgenodigd in het kader van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid. Stuy is door de kerk en de kermisbond voorgedragen om de kermiswereld te vertegenwoordigen.

Erg gelovig is de kermisbaas zelf niet. "Ik ben opgevoed als katholiek, maar door alle ellende in de wereld ben ik minder gaan geloven." Wat hij gaat bespreken? "Ik ga gewoon 'Hé Franciscus' zeggen. Zelf heet ik van origine ook Franciscus."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be