Fabrikanten

Italiaanse fabrikant distantieert zich van dodelijk ongeluk met attractie

14-05-2016, 14:07 uur | Reacties

De Italiaanse attractiebouwer Zamperla is doodsbang voor reputatieschade na een bizar incident in een pretpark in India. Bij een dramatisch ongeluk met de Disco Dancer, een heen en weer schommelende draaiende schijf, kwam één passagier om het leven. Negen anderen raakten gewond.

De ride lijkt op een attractie die door Zamperla wordt gemaakt. "Het is belangrijk dat het publiek beseft dat het hier niet gaat om een Zamperla-product, maar om een goedkope, slecht uitgevoerde namaakversie", staat in een verklaring van de directie.


ZIE OOK: Onderdeel achtbaankarretje breekt af: twee gewonden

"De attractie ziet eruit als een Zamperla-ontwerp, maar is het zeker niet." Het bedrijf raadt pretparken aan om alleen officiële producten en onderdelen te bestellen, om ongelukken te voorkomen. "Onze attracties zijn absoluut veilig."

Het fatale ongeval vond afgelopen week plaats in het Indische pretpark Kishkinta. Tijdens een testrit met medewerkers ging het fout. De ronddraaiende schijf kwam los van de rail en belandde ondersteboven op de grond. Volgens lokale media werden de personeelsleden gedwongen om plaats te nemen.ZIE OOK: Passagiers in kermisattractie krijgen schrik van hun leven als kabel breekt

Reacties