Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Italiaanse fabrikant distantieert zich van dodelijk ongeluk met attractie

14-05-2016, 14.07 uur

De Italiaanse attractiebouwer Zamperla is doodsbang voor reputatieschade na een bizar incident in een pretpark in India. Bij een dramatisch ongeluk met de Disco Dancer, een heen en weer schommelende draaiende schijf, kwam één passagier om het leven. Negen anderen raakten gewond.

De ride lijkt op een attractie die door Zamperla wordt gemaakt. "Het is belangrijk dat het publiek beseft dat het hier niet gaat om een Zamperla-product, maar om een goedkope, slecht uitgevoerde namaakversie", staat in een verklaring van de directie.

"De attractie ziet eruit als een Zamperla-ontwerp, maar is het zeker niet." Het bedrijf raadt pretparken aan om alleen officiële producten en onderdelen te bestellen, om ongelukken te voorkomen. "Onze attracties zijn absoluut veilig."

Het fatale ongeval vond afgelopen week plaats in het Indische pretpark Kishkinta. Tijdens een testrit met medewerkers ging het fout. De ronddraaiende schijf kwam los van de rail en belandde ondersteboven op de grond. Volgens lokale media werden de personeelsleden gedwongen om plaats te nemen.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be