Attractiepark Toverland

Feest in Toverland: attractiepark viert vandaag vijftienjarig jubileum

19-05-2016, 08.59 uur | Reacties

Het is een bijzondere dag voor Toverland. Vandaag is het precies vijftien jaar geleden dat het Limburgse pretpark de poorten opende. In het afgelopen anderhalve decennium groeide Toverland uit van een kleinschalige overdekte speeltuin tot een volwaardig themapark met vier achtbanen en verschillende themagebieden.

Toverland opende op 19 mei 2001. In het eerste jaar kwamen er 175.000 bezoekers. Vorig jaar waren dat er bijna 700.000. Daarmee is Toverland het op vier na best bezochte pretpark van Nederland, na de Efteling, Duinrell, Attractiepark Slagharen en Walibi Holland. Het streven is om binnen vijf Ć  zes jaar de mijlpaal van 1 miljoen bezoekers te bereiken.


ZIE OOK: Toverland breekt opnieuw record: bijna 700.000 bezoekers in 2015

Hoogtepunten in de vijftienjarige geschiedenis van Toverland zijn onder meer de komst van themagebied Magic Forest (2004), houten achtbaan Troy (2007), de Magische Vallei (2013) en de Maximus' Blitz Bahn (2015). Met Troy heeft het park de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux in handen.

Het is de bedoeling dat Toverland doorgroeit "van een in- en outdoor attractiepark naar een volwaardig vrijetijdsresort", zegt de directie. Grote inspiratiebron is het Duitse Europa-Park. De eerstvolgende uitbreiding staat gepland voor 2018. Dan moet een nieuw themagebied van acht hectare af zijn. In hetzelfde jaar wordt de entree vernieuwd. Er liggen ook plannen klaar voor een themahotel.

Bezoekers van Toverland zullen vandaag waarschijnlijk weinig van de feestelijkheden merken, zegt een woordvoerder. "Er wordt niets speciaals georganiseerd." Wel stond er voor alle medewerkers vanochtend een feestelijk jubileumontbijt klaar.

ZIE OOK: Toverland bevestigt: nieuw themagebied met attracties in 2018

Reacties