Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Opknapbeurt voor Draak Lichtgeraakt in Sprookjesbos Efteling

10-05-2016, 20.02 uur

De Efteling geeft Draak Lichtgeraakt in het Sprookjesbos een flinke opknapbeurt. De angstaanjagende schatbewaarder is vanaf eind oktober een paar weken lang niet te zien. Zowel de techniek als het uiterlijk van het groene monster wordt opgefrist.

De renovatie begint volgens de planning op 31 oktober. Draak Lichtgeraakt opende in 1979, naar een ontwerp van Ton van de Ven. Het beest van 984 kilo begint te grommen en te roken als er iemand aan de schat voor zijn neus zit.

Eigenlijk was het de bedoeling om dit voorjaar ook de Vliegende Fakir in het Sprookjesbos in ere te herstellen. Die verbouwing is voorlopig van de baan. Het pretpark focust zich de komende tijd op het huisje van Roodkapje, dat onverwachts gesloopt en herbouwd moet worden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be