Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dinopark Landgoed Tenaxx

Brullende dino's in de bossen: Jurassic Park in Groningen

13-05-2016, 18.07 uur

Een gigantische T-rex en 23 andere replica's van dinosaurussen moeten toeristen naar een bosgebied in Groningen trekken. Landgoed Tenaxx in Zuidoost-Groningen heeft sinds deze week een eigen Jurassic Park. Gezinnen met kinderen kunnen al wandelend op ontdekkingsreis langs de brullende dino's.

Vorig jaar trok het landgoed vierduizend bezoekers. Te weinig, vond eigenaar Wouter Oudemans (64). Nu mikt hij dankzij de in China gefabriceerde monsters op een veelvoud daarvan. Het absolute pronkstuk is de T-rex van vijf meter hoog. In een overdekte expositieruimte staan dinoskeletten uit het oude Dierenpark Emmen.

Om passanten informatie te geven over de tentoongestelde soorten is een speciale app ontwikkeld. In de toekomst hoopt Oudemans een replica van de grootste dino ter wereld neer te kunnen zetten. Die is veertig meter lang.

Dinosaurussen zijn in Nederland onverminderd populair. In februari openden de deuren van kinderpark Dinoland in Zwolle. Burgers' Zoo presenteerde afgelopen najaar een groot dinospektakel. Ook in de Julianatoren, GaiaZOO en DierenPark Amersfoort zijn dino's te vinden.



Meer Dinopark Landgoed Tenaxx
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be