Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Bekende wereldbol uit Six Flags Holland duikt weer op

10-05-2016, 15.07 uur

Een feest van herkenning voor pretparkfans: de bekende bronskleurige wereldbol uit Six Flags Holland, tegenwoordig Walibi Holland, is onverwachts weer opgedoken. Bryan Schouten kwam het icoon bij toeval tegen in het Zuid-Hollandse Rijnsburg.

De ronddraaiende bol stond van 2000 tot 2010 bovenop een fontein bij de hoofdingang van het attractiepark in de polder. Toen Six Flags Holland in 2005 werd hernoemd naar Walibi World, veranderde de in het oog springende decoratie mee. De wereldbol werd uitgerust met een Walibi-logo en een oranje kangoeroe.

In 2011 moest het kunstwerk het veld ruimen. Nu blijkt de bol naast het pand van decoratiebedrijf Jora Vision te staan. "Wij hebben de entree van Walibi jaren geleden opgeknapt en kwamen hem toen tegen", legt een woordvoerster uit. "Toen hebben we de bol overgekocht." Er zijn voorlopig geen plannen voor. "Wij houden hem hier, als een mooi aandenken."



Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be