Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit is het verhaal achter de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

03-05-2016, 15.31 uurBeeld: Lisa van der Drift

De Efteling licht weer een tipje van de sluier op. Beetje bij beetje komen we meer te weten over het verhaal achter de nieuwe attractie Symbolica, die volgend jaar zomer opengaat. "Je mag op audiëntie bij de koning in het Paleis der Fantasie", staat in een omschrijving die het pretpark online heeft gepubliceerd.

"Tovernar Pardoes zorgt ervoor dat je bezoek allesbehalve saai en stijfjes zal zijn. Laat je meevoeren door de geheime gangen langs magische vertrekken en val van de ene verbazing in de andere." Tijdens een ritje zou "niets zijn wat het lijkt".

Volgens het bijbehorende verhaal heet de koning Pardulfus Domerano. Hij is de vader van Pardijntje, de vriendin van Efteling-mascotte Pardoes.

Symbolica wordt een interactieve darkride waarin bezoekers kunnen kiezen uit drie verschillende routes, op zoek naar verborgen kamers. Ze zitten in 'Fantasievaarders' met zes zitplaatsen. Met een prijskaartje van 35 miljoen euro wordt het de duurste Efteling-attractie ooit.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be