Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Nieuws

150 meter lange waterglijbaan in centrum van Nijmegen

26-05-2016, 17:20 uur | Reacties

Waterratten kunnen zich komend weekend uitleven in Nijmegen. In de binnenstad ligt van vrijdag tot en met zondag een enorme waterglijbaan met een lengte van maar liefst 150 meter. Voor 15 euro per persoon mag er vijf uur lang gegleden worden.

De organisatoren claimen de "de steilste mobiele waterglijbaan van Nederland" in handen te hebben. Het evenement duurt van 11.00 tot 21.00 uur, verdeeld over twee tijdvakken. Er geldt een minimumleeftijd van tien jaar. Glijden mag alleen met een opblaasband. Die kost 3 euro. Zelf een band meenemen mag ook.

ZIE OOK: Gigantische waterglijbaan: driehonderd meter door de stad glijden

Vanochtend werd begonnen met de bouw van een drie meter hoog podium waar straks vanaf gegleden kan worden. Er worden duizenden bezoekers verwacht. Ondernemers in het centrum zijn fel tegen de komst van 'Splash Nijmegen'. Zij vrezen voor omzetverlies.

Vorig jaar was een vergelijkbare pop-up watergijbaan te vinden in Antwerpen. De tijdelijke waterattractie zou eigenlijk ook naar Amsterdam komen, maar daar kregen de initiatiefnemers geen vergunning voor.

ZIE OOK: Megaglijbaan Antwerpen geen succes: in één dag vijftig gewonden

Reacties
Bijdrage