Disneyland Paris

Disneyland Paris opent souvenirwinkel op vliegveld

28-04-2016, 08:59 uur | Reacties

Souvenirs van Disneyland Paris zijn niet langer alleen in de Disney-pretparken te koop. De hebbedingetjes worden tegenwoordig ook verkocht in een speciale Disneyland-winkel op vliegveld Paris-Charles de Gaulle.

Het is voor het eerst dat Disneyland Paris een winkel opent buiten de grenzen van het resort. De boetiek is te vinden in de buurt van gate 45. Bij de ingang staat een vijf meter hoge replica van het beroemde roze kasteel van Doornroosje. De luchthaven ligt op ongeveer tien minuten reizen van Disney-treinstation Marne-La-Vallée Chessy.


ZIE OOK: Disneyland Paris haalt gevaarlijke Rapunzel-hoedjes uit de winkels

"We bieden onze bezoekers op deze manier een allerlaatste kans om een aandenken te kopen", vertelt merchandisemanager Florence Roussel. Soortgelijke winkels waren al te vinden op vliegvelden in de buurt van de Amerikaanse Disney-resorts. "Dus deze Europese variant was een logische stap."

Officieel wordt de Disneyland Paris Boutique niet uitgebaat door moederbedrijf Euro Disney, maar door het vliegveld zelf. Achter de kassa staat luchthavenpersoneel. "We waren wel betrokken bij het wervingsproces", aldus Roussel.ZIE OOK: Jongens stelen voor kapitaal aan souvenirs in Disneyland Paris

Reacties