Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Vijfhonderd kilo cocaïne gevonden in kermisattractie, man uit Den Haag opgepakt

20-04-2016, 16.32 uur

In de Rotterdamse haven is vijfhonderd kilo cocaïne gevonden in een kermisattractie. De drugs zaten verstopt in de holle armen van een zogeheten slingshot, ook wel bekend als bungee of katapult. De buit had een straatwaarde van maar liefst 15 miljoen euro.

Op zondag 3 april kwam de attractie met een boot uit Curacao aan in Rotterdam. Daar werden de drugs ontdekt door de douane. Inmiddels is de partij cocaïne uit de armen gehaald en vernietigd.

Een 50-jarige man uit Den Haag is gisteren opgepakt. De slingshot vol met pakketten wit poeder was voor hem bestemd. Hij moet zich vrijdag verantwoorden bij de rechter-commissaris.

Het is niet voor het eerst dat iemand probeert om drugs te smokkelen met behulp van een attractie. De baas van een failliet Duits pretpark werd in 2004 veroordeeld tot een jarenlange celstraf nadat 180 kilo cocaïne was verstopt in de masten van een 'vliegend tapijt'. Het gevaarte werd verscheept van Duitsland naar Peru.Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be