Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Pracht en praal: 151 jaar oude Efteling-draaimolen blinkt weer als vanouds

17-04-2016, 18.20 uurBeeld: Martijn van Gerwen

De beroemde Vermolen-carrousel in de Efteling is in ere hersteld. Na een vijf maanden durende renovatie draait de draaimolen uit 1865 weer zijn rondjes op het Anton Pieckplein. Vandaag was de molen voor het eerst open sinds november vorig jaar.

Vrijwel alle onderdelen van de attractie zijn vernieuwd, waaronder de verlichting, de panelen en de doeken. Timmerlieden, schilders en decorateurs van de Efteling namen ook de figuren op de molen onder handen. De zestien paarden kreeg een nieuw uiterlijk, met vollere manen. Ook de twee gondels, twee galawagens, twee arrensleeën, een haan en een leeuw werden opgefrist.

Voor het bouwen van een nieuwe stalen constructie werd een gespecialiseerd bedrijf uit Duitsland ingeschakeld. Volgens het pretpark kan de historische carrousel weer minstens tien jaar mee.











Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be