Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nijmegen krijgt speciale virtualreality-attractie

14-04-2016, 11.35 uur

In Nijmegen wordt gebouwd aan een nieuwe virtualreality-simulator. Eind dit jaar opent in een oude fabriek een interactieve attractie waarin bezoekers het gevoel krijgen dat ze ín een game zitten. Ze maken daar "een uniek spektakel op een andere planeet" mee.

De full-motion simulator van zeven meter hoog wordt XSpherion genoemd. "Je beweegt veel meer dan in een normale simulator", vertelt initiatiefnemer Cor Jansen aan Looopings. "In combinatie met virtualreality-brillen levert dat een ongekende sensatie op."

Zijn bedrijf Mechamania is verantwoordelijk voor zowel de techniek als de visuals: alles wordt in eigen huis gemaakt. Er komen in totaal vier cabines te staan. Wie nieuwsgierig is, kan op zondag 24 april tijdens een speciale open dag een kijkje komen nemen op het terrein aan de Waal.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be