Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen vervangt beroemde Looping Star door nieuwe achtbaan in 2017

10-06-2016, 05.59 uur

Groot nieuws uit Attractiepark Slagharen. We moeten afscheid nemen van een van de meest iconische achtbanen van Nederland. Komend najaar gaat de klassieke Looping Star tegen de vlakte. De 37 jaar oude rollercoaster maakt plaats voor een nieuwe achtbaan, die in 2017 opengaat.

Dat meldt Slagharen-directeur Wouter Dekkers aan Looopings. De Looping Star ontpopte zich de afgelopen jaren als een probleemkindje waar voortdurend geld in gestoken moest worden. Volgend jaar zou de volledige ketting vervangen moeten worden. "We hebben besloten: tot hier en niet verder", vertelt Dekkers aan onze presentatrice Zoë Lefèvere. "Tijd voor iets nieuws."

Bij de opening in 1979 was de Looping Star de enige achtbaan met een verticale looping in Nederland. In de loop der jaren veranderde de baan meermaals van kleur. Ook de naam werd gewijzigd: officieel heet de attractie sinds 2011 Thunder Loop. Zowel medewerkers als bezoekers bleven echter de oude term gebruiken.

De verplaatsbare baan, eigenlijk ontworpen voor kermissen, is 592 meter lang en 24,5 meter hoog. Treinen halen een topsnelheid van 77 kilometer per uur. Na vele miljoenen ritjes valt het doek komend najaar definitief. Slagharen belooft alle fans dat de rollercoaster een waardig afscheid krijgt.

Over de vervanger voor komend seizoen wil Dekkers nog weinig kwijt. Wel garandeert hij dat de nieuwe achtbaan allesbehalve saai wordt. "Hij moet zeker een 'bite' hebben en er zal zeker een inversie in komen." Ook krijgt de coaster een groter oppervlakte dan de huidige Looping Star.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be