Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Parc Astérix investeert honderden miljoenen euro's in nieuwe attracties en twee hotels

08-04-2016, 15.43 uur

Parc Astérix heeft een pot met goud gevonden. De komende tien jaar wordt er maar liefst 200 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van meerdere grote nieuwe attracties en twee hotels. Dat vertelt nieuwbakken directeur Nicolas Kremer in een interview.

Het Franse pretpark wil net als concurrent Disneyland Paris een meerdaagse bestemming worden. Volgend jaar wordt waarschijnlijk een grote nieuwe achtbaan in gebruik genomen. In 2018 en 2019 moeten hotels openen met een totale capaciteit van bijna tweeduizend bedden, verdeeld over 450 familiekamers. "We willen in augustus een bouwvergunning indienen", aldus de baas.

Kremer was de afgelopen jaren de directeur van het futuristische Franse attractiepark Futuroscope. "Daar blijft 60 procent van de bezoekers twee dagen hangen, tegenover 10 procent bij Parc Astérix."

In 2015 behaalde Parc Astérix een omzet van 80 miljoen euro, met een nettowinst van 3,5 miljoen euro. Er kwamen bijna 1,9 miljoen bezoekers, waarvan 90 procent uit Frankrijk. De directie hoopt in de toekomst meer gezinnen uit België te kunnen verleiden tot een korte vakantie.

Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be