Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

NRC-journalist vindt Efteling-attractie Monsieur Cannibale racistisch

07-04-2016, 13.05 uur

Monsieur Cannibale in de Efteling is ontzettend racistisch. Dat schrijft journalist Pieter van Os vandaag in nrc.next. Hij noemt de donkere kannibaal bij de attractie "een racistisch archetype ver voorbij Hergés Kuifje in Afrika".

Van Os was deze week met twee dochters in het sprookjespark, waar hij ook een ritje in Monsieur Cannibale maakte. "We werden aangestaard door een meer dan levensgrote, dom kijkende zwarte man met dikke, roze lippen, koksmuts op het hoofd en pollepel door de neus."

De attractie zou aangepast moeten worden, vindt de journalist. Hij verbaast zich erover dat het nog nooit tot een echte politieke rel is gekomen. "Soms is een rel op zijn plaats."

Wel ontdekte Van Os dat er eerder ophef over de kannibaal was ontstaan. Toen liet de Efteling weten dat dat er in het pretpark alleen karakters worden uitgebeeld. "Dus: de Afrikaan is geen generalisatie, maar een karakter. Er gaat zoveel mis in deze redenering dat ik er hier niet aan begin."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be