Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo bouwt grootste overdekte mangrove ter wereld

06-04-2016, 13.42 uur

Het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo krijgt er een flink themagebied bij. In het voorjaar van 2017 opent de grootste overdekte mangrove ter wereld, met zeekoeien, vlinders, vissen, vogels, reptielen en krabben. De bouw, die in september begint, gaat 5 miljoen euro kosten.

Het nieuwe themadeel krijgt een oppervlakte van drieduizend vierkante meter. Eén van de hoogtepunten wordt een panoramaruit van twaalf meter breed, waar bezoekers oog in oog staan met zeekoeien. Burgers' Mangrove is de vierde grote overdekte attractie in het park, na de Bush, Desert en Ocean.

Mangroves zijn volgens het park "kraamkamers van de oceaan", omdat er talloze vissoorten ter wereld komen. Dat trekt weer vogels, reptielen en zoogdieren aan. De energiezuinige hal is grotendeels geïnspireerd op het land Belize in Centraal-Amerika.

Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be