Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand toont details van nieuwe boomerangachtbaan Raik

04-04-2016, 16.00 uur

Phantasialand geeft fans tekst en uitleg over de nieuwe boomerang coaster Raik. Op internet verschenen nieuwe beelden van de achtbaan, die zowel voor- als achteruit gaat. Ook de bijzondere trein komt voor het eerst in beeld. Later dit jaar is de opening.

Manager Sebastian Jonas vertelt hoe het project tot stand kwam. "Met Raik slaan we een brug tussen een volwaardige familieachtbaan en een klassieke junior coaster." Het was volgens hem een uitdaging om een achtbaan te ontwerpen die geschikt is voor de jongste bezoekers, maar ook tieners en volwassenen kan plezieren.

Uiteindelijk ging het Duitse pretpark in zee met de Nederlandse fabrikant Vekoma. Over het ontwerp van de trein was Phantasialand in eerste instantie allerminst tevreden. "Het uiterlijk, de verf en de kleur voldeden niet aan onze verwachten", herinnert Jonas zich. Er was een complete make-over nodig. De trein kreeg een lage voorkant, zodat ook jonge coasterfans van het uitzicht kunnen genieten.

Bijzonder is een fly-through-effect, waarbij het treintje door het station raast. "Zo'n bijzonder element zie je eigenlijk maar zelden", aldus de projectleider. De rest van de rit bestaat uit scherpe bochten, keerpunten en zogeheten near-miss-momenten tussen de rotspartijen.

Phantasialand wilde al veel langer een familieachtbaan neerzetten, zegt Jonas. "Tot nu toe konden we geen geschikte locatie in het park vinden. Het nieuwe themadeel Klugheim blijkt een prima plek." In het gebied ligt ook de spectaculaire lanceerachtbaan Taron.





Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be