Kermis

Twee jaar na bizar ongeluk op Tilburgse kermis: 'Nog steeds moeite met lopen'

08-04-2016, 21:07 uur | Reacties

Bibi de Beer (16) probeert kermissen zo veel mogelijk te mijden. Twee jaar geleden raakte ze gewond bij een bizar ongeluk met de Break Dance op de Tilburgse kermis. Vandaag de dag heeft ze er nog steeds veel last van, zowel emotioneel als lichamelijk.

De destijds 14-jarige Bibi stond op een zondagavond in juli nietsvermoedend te praten bij de zogeheten Street Dance, toen ze plotseling "Kijk uit!" hoorde roepen. Vervolgens knalde een losgeschoten ijzeren grondplaat tegen haar voet, arm en hoofd aan.


ZIE OOK: Break Dance op Tilburgse kermis dicht na ongeluk

In een nabijgelegen café kreeg de Tilburgse lachgas en pijnstillers. Na een ziekenhuisbezoek kon ze twee weken niet lopen. En ook daarna bleef staan en lopen pijnlijk. "Sinds een half jaar weet ik dat er vocht in mijn bot zit", laat ze aan Looopings weten. "Volgende maand moet ik weer terug naar het ziekenhuis."

Het slachtoffer stelt de kermisexploitant verantwoordelijk. Ze heeft naar eigen zeggen nooit excuses gehad. "Geen bloemetje, niks." Via haar rechtsbijstandverzekering gaan haar ouders proberen om alsnog hun gelijk te halen. "We gaan er nu vaart achter zetten."

Kermissen bezoekt Bibi liever niet meer. "Ik krijg er een naar gevoel bij. En flashbacks. Het lijkt wel een trauma." Ze denkt niet dat de Street Dance gesaboteerd is, zoals destijds op internet werd gesuggereerd. "De attractie was gewoon niet in orde."

ZIE OOK: 24 jaar na dramatisch kermisongeluk: 'Ik leef nog elke dag in pijn'

Reacties