This is Holland

Komst van vliegsimulator in Amsterdam gaat door: 'Opening in zomer 2017'

06-04-2016, 18:36 uur | Reacties

De bouw van een grote vliegsimulator in Amsterdam gaat door. Lange tijd bestond er onduidelijkheid over de komst van de nieuwe toeristische attractie 'This is Holland'. Nu blijkt dat vastgoedbedrijf Nedstede het veelbelovende project overneemt.

In This is Holland krijgen bezoekers het gevoel dat ze over Hollandse hoogtepunten vliegen, zoals de Afsluitdijk en de bollenvelden. Fabrikant Vekoma uit Limburg bouwt de simulator in samenwerking met Brogent Technologies uit Taiwan. De opening is uitgesteld van augustus dit jaar naar de zomer van 2017, vertelt een woordvoerster van Vekoma aan Looopings.


ZIE OOK: Nieuwe toeristische attractie in Amsterdam: gigantische panorama-vliegsimulator

This is Holland was jaren geleden een initiatief van Brand New Leisure, het bedrijf achter het mislukte attractiepark Yumble in Roermond. Dat ging in 2015 na vier maanden failliet. Het lijkt erop dat bedenkers Marc Koerts en Daan de Kruijk zich nu volledig hebben teruggetrokken uit de pretparkwereld.

Nedstede neemt de financiële en operationele exploitatie van This is Holland op zich. De educatieve attractie komt te liggen aan de noordelijke IJ-oever, naast filmmuseum Eye. Eerder werden de bouwkosten geschat op 18 miljoen euro.

ZIE OOK: Geen toekomst voor Yumble: niemand wil failliet pretpark overnemen

Reacties