Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bijna klaar: vernieuwde Holle Bolle Gijs in de Efteling

01-04-2016, 18.54 uurBeeld: @Plaetjesmakers

Eén van de Holle Bolle Gijzen in de Efteling heeft een nieuw onderkomen gekregen. Kapitein Gijs, een statige zeerover met een houten been en een kanon, is vanaf nu te vinden tegenover De Vliegende Hollander. Inmiddels is zijn stek zo goed als af.

De bebaarde Kapitein stond van 1973 tot 2015 in het Sprookjesbos. Daar moest hij plaatsmaken voor het sprookje Pinokkio. Nu krijgt hij een tweede leven in het Ruigrijk, waar tot op heden geen Holle Bolle Gijs te vinden was. Efteling-designer Jeroen Verheij ontwierp een nieuw tafereel inclusief tonnen buskruit en een verdwaalde meeuw.

In de familie van Gijzen is Kapitein Gijs een vreemde eend in de bijt. In plaats van het bekende "Papier hier!" roept hij "Papier daar!", wijzend naar een kanon waar bezoekers een propje in kunnen werpen. Vervolgens klinkt een luide knal.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be