Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

'Geen Cirque du Soleil in Spaans pretpark door hoogoplopend conflict'

01-04-2016, 16.15 uur

Het Spaanse pretpark PortAventura ligt overhoop met het wereldberoemde theatergezelschap Cirque du Soleil. Door een hoogoplopend conflict zijn er komende zomer waarschijnlijk geen circusvoorstellingen te zien in het pretparkresort in Salou. Dat melden ingewijden aan Looopings.

"Er is een kleine oorlog aan de gang", vertelt een betrokkene. "Veel artiesten willen niet eens meer terugkeren naar Salou vanwege de vertrouwensbreuk." Eigenlijk zou Cirque du Soleil vanaf 2014 vijf jaar lang shows verzorgen in PortAventura.

In het eerste jaar was de show Kooza te zien. Vorig jaar stond de voorstelling Amaluna op de planken. Het plan was om dit jaar Amaluna terug te brengen, maar PortAventura wil per se een nieuwe show. Dat is voor Cirque du Soleil niet haalbaar. Nu staat Amaluna in juli en augustus gepland voor Knokke (België).

PortAventura-woordvoerder Oriol García bevestigt dat Cirque du Soleil dit jaar waarschijnlijk niet terugkomt. "We willen een nieuwe show, dus waarschijnlijk slaan we een jaar over", laat hij weten. García ontkent dat er sprake is van een grote ruzie. "Er zijn nog gesprekken gaande."Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be